A vágó, spékelő vagy szeletelő kés lényegében univerzális konyhakés bármilyen felhasználásra, és a konyhában az egyik leggyakrabban használt kés. A kés pengéje minőségi, 425-ös típusú, 53-55 HRc keménységű rozsdamentes acélból készül. Ezenkívül molibdén és vanádium ötvözeteket tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a penge nagyobb vágási képességgel és kopásállósággal rendelkezik. A kés pengéje kúpos (ék alakú) csiszolással rendelkezik. A kés nyele brazil rózsafából készült, amely luxus megjelenést és magas használati értéket kölcsönöz a késnek. A fogantyút rézszegecsek kötik össze, amelyek tökéletesebb megjelenést kölcsönöznek a konyhakésnek. A kés rendelkezik az EU szabványok szerinti, élelmiszerekkel való érintkezésre vonatkozó tanúsítvánnyal. A fogantyú biztosítja a kés kényelmes és biztonságos fogását. A konyhakés hosszú élettartammal, korrózióállósággal és könnyű karbantartással büszkélkedhet. Ideális húsok kicsontozásához és szeleteléséhez, inak és zsíros húsok vágásához. A kúpos penge megkönnyíti az ízületek és a csontok kicsontozását.